Επιλεξτε την περιοχη που σας ενδιαφερει
ΤΕΧΝΕΣ

Taping: Το νέο street art

20 Φεβρουαρίου 2013, 12:08
Εικόνα άρθρου Taping: Το νέο street art  από κατηγορία ΤΕΧΝΕΣ

Έμπνευση, τέχνη, μοναδικότητα, άποψη, στυλ, νεανικότητα, κοινωνικά δίκτυα και όλα είναι στο δρόμο. Η street art είναι μέρος του δημόσιου τρόπου ζωής και είναι ένα φαινόμενο το οποίο συνεχώς αλλάζει και εντυπωσιάζει.

Η νέα καλλιτεχνική τάση που έρχεται να προσελκύσει το πλήθος αναπτύσσεται και εξελίσσεται στους δρόμους της Ευρώπης και γίνεται απλά με μια ταινία (taping) και τα… σπάει!

Δύο ομάδες, μια νέα τέχνη, στους δρόμους της πόλης. Από την μια, η StreetArt in Germany είναι μια δημιουργική πλατφόρμα και ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά δίκτυα για την τέχνη του δρόμου, με πάνω από μισό εκατομμύριο followers.

Η άλλη ομάδα, η Τapeover είναι μια ομάδα καλλιτεχνών που δημιουργούν έργα τέχνης από πολύχρωμες κολλητικές ταινίες. Τη δουλειά τους την βλέπουμε από εναλλακτικές καμπάνιες και εκστρατείες, μέχρι θεματικά πάρτι και urban εκθέσεις τέχνης.

Η τέχνη τους είναι εθιστική, ξεκίνησε απλά σαν παιχνίδι και σήμερα με αργούς αλλά με σταθερούς ρυθμούς γεμίζει τους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων. Σε αντίθεση με την γνωστή θεωρία που ασπάζεται η «τέχνη του δρόμου», το taping art που ανήκει και αυτή στην street art, ευελπιστεί να μυήσει τον κόσμο, χωρίς οι καλλιτέχνες να δημιουργούν στα κρυφά και την νύχτα όπως για παράδειγμα η τέχνη του stencil ή του graffiti, αλλά υπό το φως της ημέρας.

Σε γενικές γραμμές, η taping art βρίσκεται σε μια συνεχή εξέλιξη, όπως κάθε τέχνη του δρόμου ενώ οι απόψεις του κόσμου επηρεάζουν και αλλάζουν συνεχώς την δημιουργική έμπνευση των καλλιτεχνών. Το εν λόγω φαινόμενο τέχνης είναι ήδη φανερό και στη χώρα μας.

Παρατηρείστε το, αναλύστε το, απολαύστε το.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε:

Το κίνημα του..Brandalism

Escif: Ο street artist της εποχής μας

Street Art από τον Βέλγο Roa

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΕΣ
Διαφημίσεις Qubo Διαφημιστείτε