Επιλεξτε την περιοχη που σας ενδιαφερει
ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Μεσσηνίας: Μετά από 1.700 χρόνια εγκατάλειψης ξανά στη ζωή

19 Μαϊου 2013, 22:48
Εικόνα άρθρου Θέατρο Μεσσηνίας: Μετά από 1.700 χρόνια εγκατάλειψης ξανά στη ζωή από κατηγορία ΘΕΑΤΡΟ

Η ιστορία του τεράστια… Για περισσότερα από 600 χρόνια το αρχαίο θέατρο της Μεσσηνίας φιλοξενούσε πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Μετά από τόσα χρόνια σιωπής και εγκατάλειψης ανοίγει και πάλι τις πύλες του, γι αυτό το καλοκαίρι.

Τα εγκαίνια του αναστηλωμένου αρχαίου θεάτρου της Μεσσήνης θα γίνουν στις 3 Αυγούστου με γκαλά όπερας, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουρουπού και με τη συμμετοχή των ερμηνευτών Δημήτρη Πλατανιά και Τσέλιας Κοστέα. Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο «Διάζωμα».

Το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης ανοίγει φέτος τις πύλες του για το κοινό για πρώτη φορά μετά το 300 μ.Χ. οπότε και σταμάτησε η λειτουργία του. Η αδιάκοπη λειτουργία του για έξι αώνες (από το 300 π.Χ. όπως υπολογίζεται) έδωσε τη θέση της στην εγκατάλειψη και παρακμή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί κάτοικοι της περιοχής αποξήλωσαν πολλά από τα καθίσματα του μνημείου για να τα χρησιμοποιήσουν ως οικοδομικό υλικό σε ναούς και κατοικίες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί κάτοικοι της περιοχής αποξήλωσαν πολλά από τα καθίσματα του μνημείου για να τα χρησιμοποιήσουν ως οικοδομικό υλικό σε ναούς και κατοικίες.

«Όταν ξεκινήσαμε τις ανασκαφές μας έπιασε απογοήτευση. Το θέατρο ήταν ανύπαρκτο, υπήρχαν μόνο κάποιες πεζούλες και γύρω ελαιώνες, οι οποίοι αγοράστηκαν. Οι επιχώσεις στην ορχήστρα και το κοίλο ήταν τεράστιες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας και «ψυχή» των ανασκαφών στην αρχαία Μεσσήνη, Πέτρος Θέμελης.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε:

Scratch Night διαγωνισμός από το Bob Theatre Festival

O Iggy Pop και τα προβλήματα με την εταιρία

Ella Fitzgerald: H Βασίλισσα της Τζαζ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΟ
Διαφημίσεις Qubo Διαφημιστείτε