Επιλεξτε την περιοχη που σας ενδιαφερει
NEW MEDIA

Ηλιακό λάπτοπ που φωτοσυνθέτει

20 Αυγούστου 2013, 10:06
Εικόνα άρθρου Ηλιακό λάπτοπ που φωτοσυνθέτει  από κατηγορία NEW MEDIA

Μία πρωτότυπη και οικολογική εφεύρεση έρχεται να λύσει τα χέρια όσων χρησιμοποιούν το λαπτοπ τους εκτός σπιτιού και συχνά μένουν από μπαταρία χωρίς να έχουν δυνατότητα να το φορτίσουν. Πρόκειται για το Sol, το πρώτο ηλιακό λαπτοπ που φορτίζει «φωτοσυνθέτοντας».

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η ιδέα ανήκει στην Καναδική εταιρεία WeWi, η οποία πειραματίστηκε εφαρμόζοντας ηλιακά πάνελ σε φορητούς υπολογιστές και κατέληξε στη δημιουργία του Sol, ο οποίος χρειάζεται μόλις 2 ώρες ηλιακής φόρτισης και αντέχει έως και 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Παράλληλα, για τους τολμηρούς που θέλουν να παίρνουν τον υπολογιστή τους ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη, ο Sol διαθέτει εξωτερικό περίβλημα από σκληρό και ανθεκτικό υλικό, πράγμα που τον καθιστά ανθεκτικό ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής έχει και.. οικολογική συνείδηση, αφού όταν η μπαταρία πέσει αρκετά, τα ηλιακά πάνελ ξεδιπλώνονται αυτόματα συλλέγοντας ηλιακή ενέργεια ενώ σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το SOL είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς υπολογίζεται ότι σε όλη τη διάρκεια της ζωής του εξοικονομεί περίπου έναν τόνο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το λειτουργικό σύστημα του Sol είναι τα Ubuntu και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρία μοντέλα: το SOL Marine, με αδιάβροχο κάλυμμα νανοτεχνολογίας, που επιτρέπει στο μηχάνημα να βυθιστεί άφοβα στο νερό, το SOL Χ που υπόσχεται υψηλές προδιαγραφές και το SOL Basic, με επεξεργαστή Intel Atom D2500, σκληρό δίσκο Seagate 2.5'' SATA HDD, χωρητικότητας 320GB, οθόνη LCD 13.3'' με ανάλυση 1366x768, κάμερα 3ΜΡ, Wi-Fi, Bluetooth και αποσπώμενα ηλιακά πάνελ.

Η διάθεση του ηλιακού laptop θα ξεκινήσει από την Αφρική, ενώ θα ακολουθήσουν η Μέση Ανατολή και η Ευρώπη, με την τιμή του να κυμαίνεται από τα 300 έως τα 400 δολάρια.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε:

O πρώτος ιδιωτικός υπολογιστής IMB

Το νόμισμα της Amazon

Δωρεάν τηλέφωνα λόγω internet

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ NEW MEDIA
Διαφημίσεις Qubo Διαφημιστείτε