Επιλεξτε την περιοχη που σας ενδιαφερει
ΥΓΕΙΑ+ΟΜΟΡΦΙΑ

Πράσινο τσάι και 6 λόγοι για γιατί να το πίνετε

10 Σεπτεμβρίου 2013, 11:27
Εικόνα άρθρου Πράσινο τσάι και 6 λόγοι για γιατί να το πίνετε από κατηγορία ΥΓΕΙΑ+ΟΜΟΡΦΙΑ

Εσείς πίνετε πράσινο τσάι;

Πολλά χρόνια γνωρίζουμε για το πράσινο τσάι, αυτό όμως που έχει γίνει γνωστό πρόσφατα μετά από επιστημονικές μελέτες είναι οι θαυματουργές του δράσεις. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Το θρεπτικό συστατικό του φυτού του πράσινου τσαγιού είναι η επιγαλλοκατεχίνη και από ότι φαίνεται από τις χρήσεις του προσφέρει πραγματικά τα καλύτερα στην υγεία και περισσότερους λόγους, που δεν γνωρίζετε, για να αρχίσετε να πίνετε πράσινο τσάι από αυτούς που φαντάζεστε.

1. Σε μια άλλη νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Applied Oral Science, οι επιστήμονες εξέτασαν τα αποτελέσματα της επιγαλλοκατεχίνης κατά των βακτηρίων που βρίσκονται στο στόμα και διαπίστωσαν πως είναι αποτελεσματική και έχει ανασταλτική δράση. Άλλη έρευνα στο Archives of Oral Biology, επιβεβαιώνει την αντιβακτηριδιακή δράση κατά των επιβλαβών οδοντικών βακτηρίων.

2. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές… Οι επιστήμονες προτείνουν πράσινο τσάι, καθώς βοηθά στην προστασία του δέρματος από την ζημία που επιφέρει η υπεριώδης ακτινοβολία, σύμφωνα με νέα έρευνα στο περιοδικό Pharmaceutical Development and Technology.

3. Το πράσινο τσάι διασπά το λίπος και η επιγαλλοκατεχίνη αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο το λίπος «καίγεται» στο σώμα μας.

4. Περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που σκοτώνει τις ελεύθερες ρίζες.

5. Μπορεί να εμποδίζει την πρόκληση βλαβών στο δέρμα και τις ρυτίδες.

6. Είναι εύγευστο. Αν σας αρέσουν οι αλλαγές, δοκιμάστε μερικά διαφορετικά είδη: πράσινο τσάι παγωμένο ή ζεστό ή με την προσθήκη μικρής ποσότητας από το γλυκαντικό στέβια και λεμονιού.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε:

7 τροφές για την αποτοξίνωση

Οι 7 τροφές που σέβονται την ευεξία σου

Πώς να θωρακίσετε την υγεία σας;

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ+ΟΜΟΡΦΙΑ
Διαφημίσεις Qubo Διαφημιστείτε