Επιλεξτε την περιοχη που σας ενδιαφερει
ΥΓΕΙΑ+ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς να τρώμε τα ληγμένα προϊόντα

12 Σεπτεμβρίου 2013, 11:17
Εικόνα άρθρου Πώς να τρώμε τα ληγμένα προϊόντα από κατηγορία ΥΓΕΙΑ+ΟΜΟΡΦΙΑ

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ότι θα επιτρέπεται να παραμένουν στα ράφια των supermarket τα ληγμένα προϊόντα εξοικονομώντας έτσι ορισμένα ευρώ στην τσέπη μας.

Τι υποστηρίζει όμως η Κομισιόν; Πώς μπορούμε ή μάλλον καλύτερα τι πρέπει να προσέχουμε αν θέλουμε να καταναλώνουμε τα ληγμένα προϊόντα και να ξοδεύουμε λιγότερα; Άραγε, βιώνουμε την απόλυτη πτώση του βιοτικού επιπέδου ή απλά αλλάζουμε την παραγωγή και την κατανάλωση στη ζωή μας;

Στο σημείο αυτό εμφανίζεται η κομισιόν και μας ενημερώνει για να μην δηλητηριαστούμε!

Διαβάστε προσεκτικά και μην μπερδευτείτε… δεν είναι ρεμπους!

Η ένδειξη «κατανάλωση μέχρι» δε χωρά περιθώρια αμφιβολίας: αφορά σε προϊόντα τα οποία διατηρούνται σε ψύξη, σε κατάψυξη, είναι αποξηραμένα ή σε κονσέρβα και η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται αυστηρά μέχρι την ημερομηνία λήξεως.

Η ένδειξη «κατανάλωση κατά προτίμηση πριν από» αναγράφεται σε μεγάλου βαθμού αλλοιώσιμες τροφές, όπως στο φρέσκο ψάρι, το νωπό κιμά κ.λπ. και υποδεικνύει την ημερομηνία μέχρι την οποία τα τρόφιμα διατηρούν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, υπό τον όρο όμως πως έχουν τηρηθεί αυστηρά οι οδηγίες αποθήκευσης που αναγράφονται και δεν έχει αλλοιωθεί η συσκευασία του τροφίμου. Ωστόσο, ενδεχομένως το προϊόν να έχει αρχίσει να χάνει τη γεύση και την υφή του.

Τα βασικά σημεία:
-Μην καταναλώνετε κανένα τρόφιμο ύστερα από τη λήξη της ημερομηνίας «κατανάλωση μέχρι».
-Ακολουθήστε τις οδηγίες αποθήκευσης, όπως «διατηρείται στο ψυγείο» ή «διατηρείται στους 2-4 βαθμούς Κελσίου». Εάν δεν τηρήσετε τις οδηγίες, το προϊόν θα χαλάσει πιο σύντομα και κινδυνεύετε να προσβληθείτε από τροφική δηλητηρίαση.
-Με την τοποθέτηση του προϊόντος στην ψύξη αμέσως μετά την αγορά του, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκειά του πέρα από την ημερομηνία «κατανάλωση μέχρι», εφόσον έχει ψυχθεί καταλλήλως. Αλλά επιβεβαιώστε ότι ακολουθήσατε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, όπως «ψύξη έως την ημερομηνία κατανάλωσης μέχρι», «μαγείρεμα από την κατάψυξη» ή «καλή απόψυξη πριν από τη χρήση και κατανάλωση μέσα σε 24 ώρες».
-Όταν ένα τρόφιμο με ημερομηνία «κατανάλωση μέχρι» έχει ανοιχθεί, ακολουθήστε τις οδηγίες αποθήκευσης και κατανάλωσης, όπως «κατανάλωση εντός 3 ημερών από το άνοιγμα», λαμβάνοντας υπόψη ότι το τρόφιμο πρέπει να καταναλωθεί πριν από τη λήξη της ημερομηνίας «κατανάλωση μέχρι»

Διαβάστε εδώ το κείμενο της Κομισιόν στα ελληνικά.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε:

8 συνήθειες που πρέπει να κόψεις από την καθημερινότητα

Προσοχή: Μη φοράτε ψεύτικα γυαλιά ηλίου

5 τρόποι για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ+ΟΜΟΡΦΙΑ
Διαφημίσεις Qubo Διαφημιστείτε